Deze pagina is in ontwikkeling. Er worden regelmatig nieuwe organisaties toegevoegd en gegevens aangevuld.
Dus staat jouw club er nog niet bij? Nog even geduld, er wordt heel hard aan gewerkt.

Gymnastiekvereniging Salto

Gymnastiekvereniging Salto

Gymnastiekvereniging Salto is opgericht op 1 september 1984. De naam is bedacht door Marianne Venderbosch d.m.v. een namenwedstrijd.
De vereniging is gestart in gymzaal ’t Nieuwrak te Nieuwpoort en sinds september 2013  wordt er met veel plezier gesport in sporthal ‘Poortzicht’ eveneens in Nieuwpoort.

De vereniging is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie, afgekort KNGU. Als men lid wordt bij Salto, wordt je automatisch ook aangemeld als lid bij de KNGU.

HSV De Karper

Hengelsportvereniging De Karper

Hengelsportvereniging “De Karper” te Nieuwpoort/Langerak is opgericht op 14 juni 1956. De vereniging telt momenteel 320 leden. Er worden het gehele jaar door wedstrijden en concoursen georganiseerd, zowel voor volwassenen als de jeugd. In de meeste gevallen wordt er gedurende een aantal weken gevist voor een klassement. Ook wordt er deelgenomen aan regionale activiteiten.

Het doel van de vereniging was onder meer om beschikking te verkrijgen over voldoende viswater. H.S.V. “De Karper” heeft nu visrechten van de watergangen binnen de woonkernen Nieuwpoort en Langerak, alsmede het bedrijventerrein “Gelkenes”, waarvan de gemeente Molenlanden eigenaar is”. Voorts wordt ca. 20 km aan poldervishoofdwatergangen in Langerak gepacht van het Waterschap Rivierenlanden.

IJsclub Langerak-Nieuwpoort

IJsclub Langerak-Nieuwpoort

De IJsclub Langerak-Nieuwpoort is opgericht op 22 december 1902. De vereniging kent een rijke historie. In de 121 jaar dat de ijsclub nu bestaat is de ijsbaan altijd op de Zuid West Gracht geweest.
Sinds de winter van 2008/2009 is er ook de beschikking over een landijsbaan. Dit heeft natuurlijk als groot voordeel dat de baan sneller open kan gaan en dat er al vrij snel geschaatst kan worden.
Momenteel is de ijsclub een florerende vereniging met een kleine 900 leden.

Triade

Korfbalvereniging Triade

De korfbalclub van Nieuwpoort en Langerak, opgericht in 1975.

Schietvereniging De Lekschutters

Schietvereniging De Lekschutters

Schietvereniging de Lekschutters is opgericht op 29 september 1966 met de bedoeling in zowel formele als informele zin de schietsport te bevorderen en te promoten in de regio.
De vereniging is lid van de K.N.S.A ( het overkoepelend orgaan in de schietwereld).

De schietlocatie bevindt zich in het oude vestingstadje Nieuwpoort. Naast de diverse banen bevindt zich hier ook ons verenigingsgebouw met sportkantine.

Speeltuinvereniging Pippeloentje

Speeltuinvereniging Pippeloentje

Speeltuin aan de Menno van Coehoornsingel 29a, 2967 EC Langerak

Stichting Sportevenementen Nieuwpoort-Langerak

Stichting Sportevenementen Nieuwpoort-Langerak

Vanuit de jaarlijkse organisatie van de wielerronde is in 2013 deze stichting opgericht i.v.m. de toegenomen taken en verantwoordelijkheden, maar ook om voldoende slagkracht te hebben bij het organiseren van diverse andere sportevenementen.

TaLaNi

Tafeltennisvereniging Langerak-Nieuwpoort

Tafeltennis is een actieve, plezierige en toegankelijke sport. Het houdt je fit, je reflexen scherp, is super gezellig, geschikt voor iedereen en alle speelniveaus. Bij TaLaNi, opgericht in 1964, is het uiteraard niet verplicht om competitie te spelen; recreanten zijn ook meer dan welkom.

WSV Nova Portus

Watersportvereniging Nova Portus

De jachthaven van Nova Portus is gelegen in Nieuwpoort. Het is een kleine verenigingshaven, mooi en rustig gelegen aan de rivier de Lek. In de nabijheid zijn er strandjes waar het heerlijk vertoeven is.