Deze pagina is in ontwikkeling. Er worden regelmatig nieuwe organisaties toegevoegd en gegevens aangevuld.
Dus staat jouw club er nog niet bij? Nog even geduld, er wordt heel hard aan gewerkt.

Gidsengilde

Gidsengilde Corvus

Ongeveer 30 vrijwilligers, die een speciale opleiding hebben gevolgd om zich officieel lid te mogen noemen van het Gidsengilde, verzorgen rondleidingen voor de Historische Kring Nieuwpoort.

Goed Gezien - Goed Bekeken

Goed Gezien – Goed Bekeken

Vereniging voor amateurkunstenaars uit de Alblasserwaard en naaste omgeving.
Jaarlijks organiseert men een meerdaagse Amateurkunst Tentoonstelling, waaraan een scholenproject is gekoppeld. Op zes locaties kunnen de leden exposeren.
Tweede Paasdag kunnen leden meedoen met de Af en Toe Kunstroute.
In juni doet de vereniging mee met IkToon (maand van de amateurkunst).

Historische Kring Nieuwpoort

Historische Kring Nieuwpoort

De Historische Kring is in 1980 opgericht en houdt zich bezig met het verzamelen van kennis over de geschiedenis van de vijf kernen Waal, Langerak, Nieuwpoort, Groot-Ammers en Streefkerk van de gemeente Molenlanden.

Kraaiepraat

Kraaiepraat

Inwoners van Nieuwpoort worden in de volksmond kraaien genoemd. Waarom? Vanwege het spreekwoord “Een vliegende kraai vangt altijd wat”? Omdat er altijd veel kraaien op de wallen huizen?

Of vanwege zijn eigenschappen, volgens Van Dale: hij is intelligent en heeft een sterk gemeenschapsgevoel. Hij vertrouwt enkel wie hem welwillend is. De Kraai heeft een groot uithoudingsvermogen en een goed aanpassingsvermogen? Wie het weet mag het zeggen.

Maar wie is nou een echte kraai? En wat hebben ze nog te vertellen over hun jeugd in Nieuwpoort? Luister mee met de verhalen uit de oude poort. Klik hieronder op de YouTube-link voor alle afleveringen.

Ad Dekkers

Werkgroep Ad Dekkers

Kunstenaar Ad Dekkers is in 1938 in Nieuwpoort geboren. Een groep enthousiaste kunstliefhebbers is op missie om een kunstwerk van Ad in de buitenruimte in Nieuwpoort te realiseren.