Deze pagina is in ontwikkeling. Er worden regelmatig nieuwe organisaties toegevoegd en gegevens aangevuld.
Dus staat jouw club er nog niet bij? Nog even geduld, er wordt heel hard aan gewerkt.

Braderie

Braderie

Jaarlijks wordt een gezellige braderie georganiseerd met vele kramen en speelplezier voor de jeugd.

EHBO Langerak-Nieuwpoort

EHBO Langerak-Nieuwpoort

EHBO-Afdeling Langerak-Nieuwpoort.

Foodtruckfestival

Foodtruckfestival

Gezellig foodtruckfestival op ’t Hooft in Nieuwpoort, dat meestal plaatsvindt in september. ’t Hooft wordt gezellig aangekleed met foodtrucks en onder het genot van een hapje en drankje gezellig bijgestaan door leuke bandjes voor heerlijke muziek.

Gidsengilde

Gidsengilde Corvus

Ongeveer 30 vrijwilligers, die een speciale opleiding hebben gevolgd om zich officieel lid te mogen noemen van het Gidsengilde, verzorgen rondleidingen voor de Historische Kring Nieuwpoort.

Goed Gezien - Goed Bekeken

Goed Gezien – Goed Bekeken

Vereniging voor amateurkunstenaars uit de Alblasserwaard en naaste omgeving.
Jaarlijks organiseert men een meerdaagse Amateurkunst Tentoonstelling, waaraan een scholenproject is gekoppeld. Op zes locaties kunnen de leden exposeren.
Tweede Paasdag kunnen leden meedoen met de Af en Toe Kunstroute.
In juni doet de vereniging mee met IkToon (maand van de amateurkunst).

Gymnastiekvereniging Salto

Gymnastiekvereniging Salto

Gymnastiekvereniging Salto is opgericht op 1 september 1984. De naam is bedacht door Marianne Venderbosch d.m.v. een namenwedstrijd.
De vereniging is gestart in gymzaal ’t Nieuwrak te Nieuwpoort en sinds september 2013  wordt er met veel plezier gesport in sporthal ‘Poortzicht’ eveneens in Nieuwpoort.

De vereniging is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie, afgekort KNGU. Als men lid wordt bij Salto, wordt je automatisch ook aangemeld als lid bij de KNGU.

HSV De Karper

Hengelsportvereniging De Karper

Hengelsportvereniging “De Karper” te Nieuwpoort/Langerak is opgericht op 14 juni 1956. De vereniging telt momenteel 320 leden. Er worden het gehele jaar door wedstrijden en concoursen georganiseerd, zowel voor volwassenen als de jeugd. In de meeste gevallen wordt er gedurende een aantal weken gevist voor een klassement. Ook wordt er deelgenomen aan regionale activiteiten.

Het doel van de vereniging was onder meer om beschikking te verkrijgen over voldoende viswater. H.S.V. “De Karper” heeft nu visrechten van de watergangen binnen de woonkernen Nieuwpoort en Langerak, alsmede het bedrijventerrein “Gelkenes”, waarvan de gemeente Molenlanden eigenaar is”. Voorts wordt ca. 20 km aan poldervishoofdwatergangen in Langerak gepacht van het Waterschap Rivierenlanden.

Historische Kring Nieuwpoort

Historische Kring Nieuwpoort

De Historische Kring is in 1980 opgericht en houdt zich bezig met het verzamelen van kennis over de geschiedenis van de vijf kernen Waal, Langerak, Nieuwpoort, Groot-Ammers en Streefkerk van de gemeente Molenlanden.

IJsclub Langerak-Nieuwpoort

IJsclub Langerak-Nieuwpoort

De IJsclub Langerak-Nieuwpoort is opgericht op 22 december 1902. De vereniging kent een rijke historie. In de 121 jaar dat de ijsclub nu bestaat is de ijsbaan altijd op de Zuid West Gracht geweest.
Sinds de winter van 2008/2009 is er ook de beschikking over een landijsbaan. Dit heeft natuurlijk als groot voordeel dat de baan sneller open kan gaan en dat er al vrij snel geschaatst kan worden.
Momenteel is de ijsclub een florerende vereniging met een kleine 900 leden.

IKK

Interkerkelijk Koor Nieuwpoort-Langerak

Het doel van het koor is om zingend Gods Woorden te vertolken aan de luisteraar, met psalmen, gezangen, nieuwe liederen en oratoria van o.a. Johan Bredewout.

Zingen is goed voor je lichaam en je geest. Vaak kun je in zingen bepaalde emoties kwijt; zowel in blijdschap als in verdriet. Als je het niet zeggen kunt, zing het dan maar.

Muziek en teksten worden daarom zorgvuldig geselecteerd, juist ook, als het gaat om de inhoud.

Sinterklaas

Intocht Sinterklaas

Jaarlijks wordt de intocht van Sinterklaas georganiseerd voor de kinderen van Nieuwpoort en Langerak.

Kaarsjesavond

Kaarsjesavond

Ieder jaar op de tweede woensdag van december is er Kaarsjesavond in Nieuwpoort.
Nadat om 19:00 uur de kerstboom op de Dam is ontstoken dooft de straatverlichting en onthult Nieuwpoort zich zoals het vroeger geweest moet zijn.
Achter de ramen in monumentale pandjes flakkert het kaarslicht. Het historische stadhuis is gehuld in kaarslicht. Er branden vuren op straat en er is op diverse plaatsen live muziek te horen.
Kaarsjesavond in Nieuwpoort is hét moment om in de kerstsfeer te komen.

Klankbordgroep Nieuwpoort-Langerak

Klankbordgroep Nieuwpoort-Langerak

In de meeste kernen van de gemeente Molenlanden zijn klankbordgroepen actief. Deze klankbordgroepen bestaan uit inwoners van de betreffende kernen en een vertegenwoordiging vanuit de gemeente, die gezamenlijk knelpunten en wensen op het gebied van leefbaarheid in de betreffende kernen inventariseren en oplossingen voordragen.

Heeft u vragen, opmerkingen of wensen, schroom dan niet om deze bij ons neer te leggen. Dat kan door een mail te sturen of rechtstreeks contact op te nemen met een van de leden van de Klankbordgroep Nieuwpoort-Langerak.

Triade

Korfbalvereniging Triade

De korfbalclub van Nieuwpoort en Langerak, opgericht in 1975.

Kraaiepraat

Kraaiepraat

Inwoners van Nieuwpoort worden in de volksmond kraaien genoemd. Waarom? Vanwege het spreekwoord “Een vliegende kraai vangt altijd wat”? Omdat er altijd veel kraaien op de wallen huizen?

Of vanwege zijn eigenschappen, volgens Van Dale: hij is intelligent en heeft een sterk gemeenschapsgevoel. Hij vertrouwt enkel wie hem welwillend is. De Kraai heeft een groot uithoudingsvermogen en een goed aanpassingsvermogen? Wie het weet mag het zeggen.

Maar wie is nou een echte kraai? En wat hebben ze nog te vertellen over hun jeugd in Nieuwpoort? Luister mee met de verhalen uit de oude poort. Klik hieronder op de YouTube-link voor alle afleveringen.

KNA Havenconcert 2023

Muziekvereniging Kunst Na Arbeid

Muziekvereniging Kunst Na Arbeid (KNA) bestaat uit ongeveer 30 leden. Een fanfare is een orkest dat bestaat uit een mix van koperblaasinstrumenten, houtblazers en diverse slagwerkinstrumenten. Dit maakt dat er een uniek geluid ontstaat.

KNA, inmiddels meer dan 100 jaar oud, repeteert elke dinsdagavond van 19:30 – 21:45 uur in Het Arsenaal in Nieuwpoort.

Nieuwpoort700Plus

Nieuwpoort700Plus

De werkgroep is – als stichting – in het leven geroepen nadat in het jaar 1983 het 700 jaar geleden was dat Nieuwpoort stadsrechten kreeg.
In 2022 is de stichting omgezet in een werkgroep als onderdeel van de Stichting Vestingstad Nieuwpoort. In 2023-2024 wordt het 740-jarig jubileum gevierd!

Ondernemrsclub Langerak-Nieuwpoort

Ondernemersclub Langerak-Nieuwpoort

De Ondernemersclub Langerak-Nieuwpoort heeft als doel het behartigen van de belangen van ondernemers, die gevestigd zijn in de Gemeente Molenlanden en specifiek in Langerak of Nieuwpoort.

Oranjegetrouw

Oranjevereniging Oranjegetrouw

Jaarlijks worden in de feestweek rond Koningsdag veel activiteiten georganiseerd voor jong en oud.
“De Tent” op ’t Hooft is dan ook een begrip in Nieuwpoort en omgeving.

Schietvereniging De Lekschutters

Schietvereniging De Lekschutters

Schietvereniging de Lekschutters is opgericht op 29 september 1966 met de bedoeling in zowel formele als informele zin de schietsport te bevorderen en te promoten in de regio.
De vereniging is lid van de K.N.S.A ( het overkoepelend orgaan in de schietwereld).

De schietlocatie bevindt zich in het oude vestingstadje Nieuwpoort. Naast de diverse banen bevindt zich hier ook ons verenigingsgebouw met sportkantine.

Speeltuinvereniging Pippeloentje

Speeltuinvereniging Pippeloentje

Speeltuin aan de Menno van Coehoornsingel 29a, 2967 EC Langerak

Stichting Sportevenementen Nieuwpoort-Langerak

Stichting Sportevenementen Nieuwpoort-Langerak

Vanuit de jaarlijkse organisatie van de wielerronde is in 2013 deze stichting opgericht i.v.m. de toegenomen taken en verantwoordelijkheden, maar ook om voldoende slagkracht te hebben bij het organiseren van diverse andere sportevenementen.

TaLaNi

Tafeltennisvereniging Langerak-Nieuwpoort

Tafeltennis is een actieve, plezierige en toegankelijke sport. Het houdt je fit, je reflexen scherp, is super gezellig, geschikt voor iedereen en alle speelniveaus. Bij TaLaNi, opgericht in 1964, is het uiteraard niet verplicht om competitie te spelen; recreanten zijn ook meer dan welkom.

WSV Nova Portus

Watersportvereniging Nova Portus

De jachthaven van Nova Portus is gelegen in Nieuwpoort. Het is een kleine verenigingshaven, mooi en rustig gelegen aan de rivier de Lek. In de nabijheid zijn er strandjes waar het heerlijk vertoeven is.

Ad Dekkers

Werkgroep Ad Dekkers

Kunstenaar Ad Dekkers is in 1938 in Nieuwpoort geboren. Een groep enthousiaste kunstliefhebbers is op missie om een kunstwerk van Ad in de buitenruimte in Nieuwpoort te realiseren.