Kaarsjesavond

Kaarsjesavond

Kaarsjesavond

Ieder jaar op de tweede woensdag van december is er Kaarsjesavond in Nieuwpoort.
Nadat om 19:00 uur de kerstboom op de Dam is ontstoken dooft de straatverlichting en onthult Nieuwpoort zich zoals het vroeger geweest moet zijn.
Achter de ramen in monumentale pandjes flakkert het kaarslicht. Het historische stadhuis is gehuld in kaarslicht. Er branden vuren op straat en er is op diverse plaatsen live muziek te horen. Kaarsjesavond in Nieuwpoort is hét moment om in de kerstsfeer te komen.

Werkgroepleden:

Nadja Kok
Robin Uittenbogaard
Britt Staat
Lisanne van der Vlist
Yvonne Rozendaal
Chantal Brokking

Telefoon:
06 – 45 74 94 76


Kaarsjesavond

Kaarsjesavond 2023

In 2023 wordt de Kaarsjesavond georganiseerd op woensdag 13 december. Het vestingstadje wordt dan het decor van een sprookjesachtig tafereel.
Deze jaarlijkse traditie belooft weer een sfeervolle avond  te worden met verrassende activiteiten op sfeervolle plekjes met muziek, vuurkorven, en de creativiteit in en om de woningen van de stadsbewoners en uiteraard vele kaarsjes. De kerken, het stadhuis en boerderij Vredebest zijn deze avond ook open

Vanaf 16:00 uur begint Kaarsjesavond met een kerstmarkt in het Arsenaal aan de Buitenhaven.

Nieuw dit jaar: Het Walking Diner by Candlelight.
Vanaf 17:30 serveren de drie horecazaken van Nieuwpoort een heerlijke winters driegangenmenu. Verzorgd door Het Arsenaal, Cafetaria De Poort, Made by Roke en Eetcafé De Dam.
Tickets voor het Walking Diner zijn te koop bij Cafetaria De Poort en Eetcafé De Dam voor € 29,95 voor volwassenen en € 12,50 voor kinderen t/m 12 jaar.

Vanaf 18:30 uur deelt Oranjevereniging Oranjegetrouw lampionnen uit voor de lampionnenoptocht. 

Burgemeester Segers van gemeente Molenlanden is aanwezig bij het ontsteken van de Kerstboom, dit gebeurt om 19:00 uur. De straatverlichting zal dan ook doven. Na het ontsteken van de kerstboom zal de lampionnenoptocht van start gaan onder muzikale begeleiding van de drumband ZWUP 

In de trouwzaal van het stadhuis worden de bouwsels van de Winterstad Maquettewedstrijd tentoongesteld. Iedereen kan deelnemen aan deze wedstrijd. Inleveren van de maquette kan op 1 en 2 december in “De Werkplaats”, Hoogstraat 40. 
Meer informatie vindt u op nieuwpoort700plus.nl/winterstad-maquettewedstrijd

Op diverse locaties in het vestingstadje zullen er verschillende optredens zijn. De sfeervolle Kaarsjesavond zal tot 21:00 uur duren. Daarna gaat de straatverlichting weer aan.
De toegang is gratis. De vesting is tijdens Kaarsjesavond autovrij.

|