Het stadhuis op de Dam is een prima startpunt om Vestingstad Nieuwpoort te ontdekken.
In het oude stadhuis is thans Museum Nieuwpoort gevestigd; reis terug in de tijd, volg de tijdlijn en zie de geschiedenis van Nieuwpoort.
Een wandeling door Nieuwpoort brengt je op de leukste plekjes met de fraaiste historische panden, prachtige monumenten en een de mooie wallen met uitzicht over het stadje en omliggende polders en de rivier de Lek.
De kleine vestingstad is zo compact dat verdwalen niet mogelijk is. Vanuit alle hoeken ziet u het elegante torentje van het oude stadhuis.
Dit baken brengt u altijd weer terug naar de Dam in het historische centrum.
Ontdek op deze pagina wat Vesting Nieuwpoort te bieden heeft.

In het voormalige stadhuis van Nieuwpoort vindt u museum Nieuwpoort. Het museum is in 2022 geopend en geeft via interactieve presentaties een schitterend beeld over de geschiedenis van Nieuwpoort en de strijd met en tegen het water. Kom verder en ontdek de schatten van Nieuwpoort!

Meer informatie

Op Binnenhaven 24 vindt u Stadsboerderij Vredebest, de laatst bewoonde stadsboerderij Nieuwpoort. Er zijn grootste plannen met deze locatie. Op dit moment is er een kleinschalige theeschenkerij en worden er regelmatig activiteiten georganiseerd. De vrijwilligers leiden u graag rond en nemen u mee in de geschiedenis van Vredebest

Meer informatie
Toeristisch Informatie Punt

In het voorhuis van Stadsboerderij Vredebest vindt u het Toeristich Informatie Punt Nieuwpoort (TIP). In het TIP vindt u folders, fiets-en wandelkaarten, souvenirs en Poortse kadootjes en verzamelobjecten. Laat u hier voorlichten over al het moois wat er in Nieuwpoort en de wijde omgeving te zien en beleven is.

Meer informatie